Social Icons

Peluang Perniagaan

Selamat Datang ke Program
Real Consumer Community (RCC)

"Modal Ciput, Untung Ribut"
"Kami membantu anda mendapatkan elaun harian atau bulanan sehingga RM1800 setiap hari dengan modal serendah RM145 sahaja"Terlebih dahulu, peluang pendapatan ini adalah inisiatif oleh Syarikat RCC Global (M) Sdn Bhd, syarikat yang sudah lama dan terkenal membantu pelanggan-pelanggan menikmati hidup sihat dengan produk RSS Stevia dan RCC Cappucino.

PENGENALAN SYARIKAT

RCC GLOBAL (M) SDN.BHD adalah sebuah syarikat 100 % milik bumiputera yang dahulunya dikenali dengan nama RCC Global Marketing. Pejabat urusan ini terletak di Johor Bahru. Syarikat ini telah ditubuhkan pada 12.12.12 dan diasaskan oleh En.Azman Bin Mohd Som. Pada NOVEMBER 2013 syarikat ini telah pun dinaik taraf kepada sebuah syarikat SDN.BHD. Syarikat juga menjalankan perniagaan yang sah disisi undang-undang dan memilik lesen AJL: 932070 yang dikeluarkan oleh KPDNKK.

RCC GLOBAL (M) SDN.BHD adalah salah sebuah syarikat yang di bina atas dasar keprihatinan terhadap masyarakat di samping menitikberatkan kesihatan dan kebajikan setiap pengguna-pengguna setia produk keluaran syarikat.

Dengan konsep e-dagang dan sistem pemasaran yang unik, ianya juga mampu memberikan peluang kepada masyarakat yang tercari-cari produk kegunaan harian di samping mampu untuk menambah pendapatan lumayan bersama RCC GLOBAL (M) SDN.BHD. Bukan itu sahaja, sebagai PENGGUNA SETIA produk juga mereka boleh menikmati pelbagai faedah dan keistimewaan yang disediakan oleh syarikat.

Sebagai menghargai pengguna-pengguna setia pemanis semulajadi Stevia, kami memberi peluang untuk pengguna-pengguna berdaftar menambah pendapatan sambil menggunakan produk dalam Program Loyalti Pengguna.
Konsepnya mudah sahaja. Hanya GUNA dan PERKENALKAN kepada rakan-rakan.
TAK PERLU JUAL produk

Syarikat Mantap, Produk Luar Biasa Hebat.
Dalam program ini, pengguna berdaftar boleh menjana pendapatan sampingan sehingga RM54,000 sebulan dengan hanya menjadi pengguna VIP. Itu baru sebagai pengguna sahaja.

Keistimewaan Menjadi Pengguna Berdaftar
 1. Dapat diskaun belian ulangan >40%
 • 1 kotak Stevia (2 botol) - RM60(S)/ RM65(SS)
 • Harga jualan adalah RM55 sebotol
     2.  Tabung Kebajikan Ahli
 • Bencana alam
 • Kebakaran
 • Kemalangan (patah tangan, kaki dll)
     3.  Tabung Khairat & Tabung Kebajikan
 • Jika penama/ ahli berdaftar meninggal dunia, pewaris layak terima sehingga RM6000 berdasarkan kepada jumlah pembelian ahli pada bulan sebelumnya.
 • Jika ahli keluarga terdekat meninggal dunia, penama/ ahli berdaftar layak terima sehingga RM5000 berdasarkan jumlah pembelian ahli pada bulan sebelumnya.

     4.  Reward Point (Bonus)
 • Boleh tebus pelbagai barangan secara percuma seperti smartphone, tablet, voucher petrol, kereta mewah, pakej umrah dan banyak lagi.


Voucher petrol ini bakal menjadi milik anda. Setiap bulan, dapat isi petrol PERCUMA je.Pakej Ditawarkan

Pelan pendapatan bersama RCC Global (M) Sdn Bhd adalah berkonsepkan networking (membina rangkaian) + trading (jualan) + loyalty (pengguna setia) = REAL INCOME

Tiada istilah orang bawah untungkan orang atas. ANDA BUAT, ANDA DAPAT. Siapa kerja lebih, dia dapat lebih.

Anda hanya perlu perkenalkan program ini kepada sekurang-kurangnya 2 orang rakan anda. jika anda tidak pandai atau tidak suka cari orang, jangan risau. Biar kami bantu cari dan bina rangkaian di bawah anda, kerana jika rangkaian berkembang, anda sama-sama menikmati bonus kumpulan. Rujuk contoh rajah geneologi di bawah. Upline anda terpaksa menyusun ahli yang mereka taja di bawah anda. Anda pula terpaksa terima bonus kumpulan walaupun tidak menaja.

Anda sebenarnya sangat bertuah menjumpai program pendapatan ini kerana kami akan sama-sama membantu anda mengembangkan rangkaian untuk manfaat bersama.

Modal sekali sahaja seumur hidup. Setiap individu hanya boleh mendaftar sekali sahaja (satu kad pengenalan daftar satu pakej sahaja). TIDAK BOLEH UPGRADE pakej.
Jadi, anda kena memilih pakej dengan bijak.

Plan A - Pendaftaran Keahlian
Terdapat 3 pakej ditawarkan iaitu SIlVER, GOLD dan PLATINUM


Plan B pula ialah untuk pembelian ulangan produk pada harga ahli.

Setiap pakej yang anda pilih, anda akan mendapat Business Center (BC).
Daftar SILVER - dapat 1 Business Center (BC)
Daftar GOLD - dapat 3 Business Center (BC)
Daftar PLATINUM - dapat 7 Business Center (BC)
*Untuk pendaftaran permulaan, 1 kotak mengandungi 3 botol Stevia.
**Untuk pembelian ulangan, 1 kotak mengandungi 2 botol Stevia

Testimoni Income

Berikut adalah sebahagian testimoni ahli yang telah menikmati income setiap bulan melalui Program Loyalti Pengguna ini.Inilah masa untuk anda mengubah masa depan diri dan keluarga. Hanya perlukan modal dan usaha yang sangat minimum, anda boleh mencapai impian anda.Cara Menjana Pendapatan

Terdapat 3 jenis komisen atau bonus yang anda layak perolehi.
A. Komisen Sponsor/ Pengenal
Apabila anda mendaftar ahli baru, anda akan mendapat Komisen Pengenal. TIDAK KIRA anda dalam mana pakej pun, anda akan mendapat komisen sponsor jika ahli baru tersebut mendaftar pakej berikut:
-------------------------------------------------------------


Jadi, kami sarankan anda mengambil Pakej Gold atau Pakej Platinum untuk memulakan pendapatan lumayan anda. Mengapa?

Jika anda lihat pada rajah Pakej Platinum di atas, anda akan mendapat 7 akaun RCC atas nama anda sendiri. Di situ, anda telah mendapat:
Bagi Akaun Utama
 • Komisen Pengenal RM35 x 6 akaun = RM210
 • Bonus Pasangan RM15 x 3 pasang = RM45
Bagi Akaun Ke-2
 • Komisen Pengenal - tiada kerana penajaan dibuat oleh akaun utama anda
 • Bonus Pasangan RM15 x 1 pasangan = RM15
Bagi Akaun Ke-3
 • Komisen Pengenal - tiada kerana penajaan dibuat oleh akaun utama anda
 • Bonus Pasangan RM15 x 1 pasangan = RM15
Akaun Ke-4, 5, 6 dan 7 belum ada komisen kerana belum ada penajaan di bawahnya.

Maka, jumlah komisen dan bonus atas nama anda sendiri sahaja sudah RM285.
Dan, rangkaian di bawah akaun Platinum adalah lebih luas berbanding Pakej Silver.

* Setiap kali anda menaja ahli baru, hanya RM2 akan ditolak ke tabung kebajikan dan tabung khairat untuk ahli-ahli dan waris mereka yang memerlukan bantuan.

Sambil menjana pendapatan, kita boleh membuat amal kebajikan. Walaupun sikit tetapi besar pahalanya. Barulah berkat apa yang kita usahakan.


B.  Bonus Kumpulan
Anda hanya perlu perkenalkan program ini kepada 2 orang rakan sahaja. Maka, anda akan mendapat Komisen Pengenal dan juga Bonus Kumpulan. Kalau anda perkenalkan kepada lebih ramai orang, lagi banyak komisen dan bonus yang akan anda terima.

P/s: Jika anda tidak pandai mencari rakan untuk menyertai anda, jangan risau kerana kami tetap akan menyusun ahli-ahli baru di bawah anda (sistem autodownline). Anda tetap layak menerima Bonus Kumpulan walaupun tidak menaja.

Jika downline anda mendaftar ahli baru, anda tidak akan menerima komisen sponsor. Tetapi anda akan mendapat Bonus Kumpulan bagi setiap pasangan yang berdaftar di dalam aliran anda.
Setiap 1 pasangan, anda akan menerima RM15 dan 10 mata RP.
Anda layak menerima sehingga maksimum 120 pasang dalam sehari.

120 pasang x RM15 = RM1,800 sehari (maksimum) +1200 RP
* RP - Reward Point (Mata Ganjaran)

Nota: Ilustrasi pendapatan yang dinyatakan di atas adalah berdasarkan jika anda dan ahli mendaftar pakej SILVER. Jika ahli-ahli anda mendaftar pakej GOLD atau SILVER, potensi pendapatan adalah:

PAKEJ POTENSI PENDAPATAN
SILVER RM54,000/bulan
+ 36,000 RP
GOLD RM162,000/bulan
+ 108,000 RP
PLATINUM RM378,000/bulan
+ 252,000 RP

Setiap ahli yang anda taja, anda akan menyumbang RM2 ke Tabung Kebajikan dan RM2 ke Tabung Khairat Kematian.
Sambil menjana income, kita boleh membuat amal kebajikan orang lain. Barulah bertambah berkat.

C. Komisen Loyalty (Income Pasif @ Duit Pencen)

Komisen Loyalty adalah komisen yang anda dapat apabila ahli-ahli anda membuat pembelian minimum 1 kotak produk setiap bulan. Bagi setiap pembelian 1 kotak pemanis Stevia atau Kopi Kapucino, anda akan menerima RM2 komisen.
Sila rujuk ilustrasi komisen di bawah (ambil andaian setiap ahli membeli minimum 1 kotak produk sahaja setiap bulan).
Setiap bulan anda akan menerima RM10,918 hanya melalui pembelian yang dibuat oleh ahli-ahli di bawah anda sahaja. Katakan jika hanya 50% daripada ahli membuat pembelian setiap bulan, maka anda masih mendapat separuh daripada komisen tersebut, iaitu RM5,459 setiap bulan.

Kalau anda menaja 10 orang, dan setiap ahli juga membuat perkara yang sama:
Jika setiap anda dan ahli di bawah anda membeli minimum 1 kotak produk, anda layak menerima komisen sehingga Level 6 rangkaian anda dengan jumlah RM2,222,222.00.

Katakan hanya  1% daripada jumlah ahli tersebut yang membuat pembelian setiap kotak....
1% daripada RM2,222,222 = RM22,222 sebulan!!!

Sikit ke banyak tu??
Itu baru pembelian 1 kotak produk. Kalau ahli anda beli 2 kotak? 3 kotak?
Inilah income pasif anda setiap bulan tanpa perlu bekerja keras lagi.
Berikut adalah contoh pendapatan loyalti pengguna. Anda beli, ahli anda pun beli sekurang-kurangnya 1 kotak produk sahaja, anda terpaksa terima income pasif ini.Komisen-komisen di atas adalah komisen yang anda dapat dengan hanya menjadi pengguna berdaftar sahaja.
TAK PERLU jual produk
TAK PERLU simpan stok
TAK PERLU maintain point atau belian setiap bulan
TAK PERLU hadir meeting atau jumpa pelanggan
Hanya beli dan guna sendiri
Hanya perkenalkan kepada keluarga, kenalan dan orang lain
Boleh buat secara PART TIME atau FULL TIME
TERPAKSA TERIMA INCOME lumayan setiap bulan

Jadi anda pilih nak kerja keras atau kerja secara bijak? Pada peringkat permulaan, memang anda perlu berikan SEDIKIT usaha untuk masa depan.

"Bersakit-sakit dahulu, bersenang-senang kemudian"

Bagi yang minat menjual produk, anda boleh menambah lagi pendapatan di atas melalui hasil jualan produk. Untuk cara ini, lebih berbaloi jika anda mendaftar dalam Pakej Gold atau Pakej Platinum

D.  Jualan Produk
Harga pembelian ulangan (Plan B) produk adalah seperti berikut:

Harga yang dinyatakan di atas adalah harga untuk 1 kotak (mengandungi 2 botol Stevia).

Harga jualan sebotol Stevia dalah RM55. Maka, keuntungan jualan bagi setiap botol adalah lebih RM20 sebotol.


Pendaftaran

Untuk pendaftaran, sila pilih pakej yang anda ingin sertai dan buat bayaran ke akaun berikut:

A. Pakej Silver - RM145
B. Pakej Gold - RM435
C. Pakej Platinum - RM1015

*Harga pakej di atas SUDAH TERMASUK kos penghantaran.

Akaun Keterangan
Ejen Jualan
No. Akaun: 7004 2828 35
Pemilik :  Tonny Wilder Pemiak

Bayaran boleh dibuat secara online atau cash deposit

Pendaftaran dan penghantaran produk diproses dalam
tempoh 1-3 hari bekerja
Ejen Jualan
No. Akaun: 1013 0215 2671
Pemilik :  Tonny Wilder Pemiak

Bayaran boleh dibuat secara online atau cash deposit

Pendaftaran dan penghantaran produk diproses dalam
tempoh 1 - 3 hari bekerjaLangkah 1:
Setelah membuat pembayaran, sila sms atau whatsapp bukti bayaran ke 012-7319378 atau 019-8787872 mengikut format berikut:

Nama Penuh - Pakej Pilihan - Jumlah Bayaran - Tarikh - Masa - Bank

Contoh:
Azrie Bin Abg Ali - Gold - RM435 - 24/05/2015 - 14:25pm - MAYBANK EJEN

Langkah 2:
Sila lengkapkan borang berikut:

BORANG DAFTAR KEAHLIAN RCC GLOBAL (M) SDN BHD

Username
Password
Ulang Password
Nama Penuh:
Nombor K/P:
Alamat Surat-Menyurat:
Poskod:
Negeri:
Email Address:

Bukti Bayaran
Tarikh (dd/mm/yyyy):
Masa (00:00 am/pm)
Jumlah Bayaran:
Bank: MAYBANK
CIMB
Butiran Bayaran: (Sila Copy Paste atau taip semula butiran bayaran anda)

Selepas anda "Hantar Borang" tunggu sehingga proses pendaftaran selesai dan klik "Continue"